AgroTech Nordic vahvistaa rooliaan

AgroTech Nordic vahvistaa rooliaan

AgroTech Nordic vahvistaa rooliaan karjatilallisten ammattitapahtumana – yhteistyössä mukana joukko karjatalouden ammattilaisia

Mediatiedote 30.5.2024

AgroTech Nordic -ammattitapahtuma kokoaa karjatalouden toimijat ja ammattilaiset messu- ja tapahtumakeskus Paviljonkiin 11.-12.10.2024. Tapahtuma on tarkoitus järjestää jatkossa joka toinen vuosi Jyväskylässä.

Agrotech Nordicin järjestäjinä toimivat Jyväskylän Messut Oy, DLG ja 2LM Corporate Oy. Nyt tapahtuman kumppaneiksi on liittynyt joukko karjatilan ammattilaisia. Yhteistyön tavoitteena on kehittää AgroTech Nordicista karja- ja maitotalouden keskeinen ammattilaistapahtuma, joka palvelee kokonaisvaltaisesti karjatilallisten tarpeita.

Mukana yhteistyössä ovat Valmakauppa (Osuuskunnat: Maitosuomi, Länsi-Maito, Tuottajain Maito, Pohjolan Maito ja Evijärven Meijeri) ja Teollisuushankinta T H Oy Ab sekä Tilasiemen Oy, Nordic Soya Oy, Rehux Oy, RV Eurotrading, JGarage Oy, Silotite/Berry Global, Juta-Group Oy, FinnCow, Lehmälääkärit.com, Maitoyrittäjät ry, Suomalainen Maaseutu ja Kpedu. Yhteistyöstä on sovittu vuosille 2024, 2026 ja 2028.

”Näin vahva yhteistyö alan keskeisten toimijoiden kanssa takaa sen, että AgroTech Nordic tulee tarjoamaan ammattilaisille sitä, mitä he tarvitsevat – tietoa ja suoran keskusteluyhteyden alan osaajiin” toteaa Henrik Kalliola, 2LM Corporate Oy:n perustaja. 

”On ilo nähdä, että halua ammattitapahtumien kehittämiseen on alan toimijoiden keskuudessa. Tämä yhteistyö täydentää loistavasti sitä työtä, jota tapahtuman eteen on tehty jo pitkään useiden muiden yritysten kanssa”, jatkaa Marko Toivakka samasta yrityksestä.

Osuuskunta Maitosuomen Valmakauppojen liiketoimintapäällikkö Mikko Leinonen näkee tapahtuman jatkuvuuden ja pitkäjänteisen kehitystyön tärkeänä.

”Haluamme nähdä pidemmällä aikavälillä, miten asiat, markkinointi ja tällaiset messut kehittyvät. Olemme osallistumassa tulevienkin vuosien tapahtumiin, joten näen hyvänä, että saamme olla mukana rakentamassa ja kehittämässä messukokonaisuutta Jyväskylään”, Leinonen sanoo.

Tapahtuman suunnittelun keskiössä on maatalousyrittäjä

Jyväskylää on pitkään toivottu ammattitapahtuman järjestämispaikaksi, minkä myös Leinonen vahvistaa.

”Jyväskylä on hyvä ja keskeinen paikka, kun ajatellaan meidän toimialaamme eli maitotilayrityksiä ja maatalouden yrityksiä. Valtaosa asiakkaistamme sijaitsee lähellä Jyväskylää ja se on myös hyvien kulkuyhteyksien päässä, tulipa sitten mistä suunnasta tahansa”.

Samaa mieltä ovat myös Maitoyrittäjät ry:n toiminnanjohtaja Henna Mero sekä Teollisuushankinta T H Oy Ab:n toimitusjohtaja Rauno Somero.

”Jyväskylä on perinteisesti ollut hyvä tapahtumapaikka, johon maitotilallisten on helppo saapua”, Mero sanoo.

”Tapahtuman järjestäminen maataloustuotantoalueella on etu sekä vierailijoille että näytteilleasettajille”, Somero summaa.

AgroTech Nordicin kehittämisessä merkittävässä roolissa on ollut myös Jyväskylän Messut Oy:n myyntijohtaja Hannu Mennala. Jyväskylän Messuilla on pitkä kokemus ammattitapahtumien järjestämisestä.

”Lähtökohtaisesti halusimme järjestää maatalousyrittäjille ja näytteilleasettajille ammattimessukonseptin mukaisen, kävijöille pääsymaksuttoman tapahtuman. Tämä konsepti tarjoaa näytteilleasettajille uudenlaiset mahdollisuudet kutsua asiakaskuntansa paikalle”, Mennala sanoo.

Toimiva yhteistyö järjestäjien ja yhteistyötahojen kesken mahdollistaa sen, että lokakuussa AgroTech Nordic tarjoaa kokonaisvaltaisesti ratkaisuja nykyaikaisen karjatilan tieto- ja hankintatarpeisiin.

”Kun olemme näin keskeisellä alueella, jossa on ympärillä niin maidontuotantoa kuin maatalouttakin, uskon, että tämäntyyppisille ammattimessuille on tarvetta ja tilaa. Kaikille näytteilleasettajille ja yrittäjille terveisiä, että tervetuloa mukaan ja kaikille asiakkaille, tervetuloa näyttelyyn!” Mikko Leinonen toteaa lopuksi.

AgroTech Nordic 2024 -tapahtuma järjestetään Jyväskylässä, messu- ja tapahtumakeskus Paviljongissa 11.-12.10.2024. Tapahtuman järjestävät yhdessä Jyväskylän Messut Oy, DLG ja 2LM Corporate Oy. Jyväskylän Messut Oy on yksi Pohjoismaiden suurimpia ammattinäyttelyjärjestäjiä, kun taas DLG tunnetaan mm. isojen maatalouskonemessujen Agritechnican ja EuroTierin järjestäjänä.

 

Lisätietoja antavat

Hannu Mennala, Jyväskylän Messut

Hannu Mennala

050 591 5428
hannu.mennala@paviljonki.fi
Jyväskylän Messut Oy

Marko Toivakka, 2LM Corporate Oy

Marko Toivakka

0400 735 259
marko@2lm.fi
2LM Corporate Oy