fbpx

Nurmi, lietteenlevitys ja biokaasu

Kruunupyy 22.-23.6.2021

Luomutilalla tapahtuu

Tapahtumakiertue alkaa Kruunupyystä Jan-Peter Brunellin luomupelloilta ensimmäisen rehunteon aikaan. Tapahtuman pääteemana ovat nurmi, lietteenlevitys sekä biokaasulaitokset. Järjestäjäkumppaneina toimivat Snellmanin Lihanjalostus Oy sekä Jepuan Biokaasu Oy.

Testitoimintaa koko kasvukauden ajan

Kruunupyyn seuranta alkaa jo ennen tapahtumaa, sillä pelloilla tullaan vertailemaan mm. hoitoniiton vaikutusta, biokaasulaitoksen ja naudanlietteen eroja sekä lajikekokeiden edistymistä. Seuranta jatkuu myös vähintään toiseen rehuntekoon asti. Tapahtuma tarjoaa erinomaisen tavan nähdä omin silmin, miten testit ja kokeet etenevät.

”Nautatiloille tärkeintä on nurmenviljely ja tilojen täytyy saada korjattua ja varastoitua riittävästi nurmirehua eläimille, matalalla kustannuksella ja laadusta tinkimättä”, kertoo Brunell. ”Laadukas ja riittävä nurmisato on oleellinen osa tilan rehuomavaraisuutta ja samalla perusta menestyksekkäälle nautojen karkearehuvaltaiselle ruokinnalle” jatkaa kehityspäällikkö Vesa Hihnala Snellmanilta.

Työnäytöksiä kaksi päivää

Kahden päivän tapahtuma mahdollistaa laajan kirjon työnäytöksiä: ensimmäisenä päivänä korjataan rehua, toinen päivä antaa tilaa lietteen levityskalustolle. Käytettävissä on kaikkiaan 33 hehtaaria, joten tilaa riittää työnäytösten lisäksi myös perinteisille esittelyosastoille.

AgroTech Nordic, logo

Tapahtumaa järjestämässä