fbpx

Biotalouskampuksella älymaataloutta

Saarijärvi 10.-11.9.2021

Kaksi päivää, kaksi kohderyhmää

Biotalouskampus Saarijärven Tarvaalassa toimii erinomaisena tapahtumapaikkana Keski-Suomen alueella. Tapahtuma jakautuu kahteen osaan: perjantaina järjestetään AgroTech Nordic Live ammattilaisille ja lauantaina samalla alueella toteutetaan perinteinen Biotalouskampuspäivä kuluttajille. Yrityksillä on mahdollisuus osallistua valintansa mukaan vain toiseen tai molempiin päivistä oman asiakaskohderyhmänsä mukaan. Järjestäjäkumppaneina toimivat Jyväskylän ammattikorkeakoulu (JAMK) sekä Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto POKE.

Tarvaalassa päästään POKEn pelloilla syystöiden pariin. Työnäytöksissä on esillä työkoneita maanmuokkaukseen, kylvöön sekä lietteen levitykseen. Alueelle on mahdollista toteuttaa myös testirata esimerkiksi traktoreille ja ATV-laitteille.

Teemoina tapahtumassa ovat nauta (erityisesti nurmi ja kokonaisrehustus) sekä älymaatalous varsinkin talouskeskuksen ympärillä. Tarvaalan pelloilla on käynnissä myös CO2-sidontaan liittyvä testi, jonka tuloksiin pääsee tutustumaan tapahtuman aikana.

”JAMKin toiminnan keskiössä on tiivis yhteistyö sekä toimialan että seutukunnan yritysten kanssa. AgroTech Nordic Live -tapahtuma on tätä parhaasta päästä ja on todella hienoa päästä rakentamaan kokonaan uudenlaista tapahtumaa alan huippuammattilaisten kanssa. Luvassa on varmasti mitä mielenkiintoisimpia uutuuksia ja toivotammekin kaikki lämpimästi tervetulleeksi syksyllä Tarvaalaan!” kommentoi Minna Lappalainen, JAMK Biotalousinstituutin johtaja.

Lauantain Biotalouskampuspäivä on Tarvaalan perinteinen avoimien ovien päivä. Tapahtumassa esitellään kampuksen toimintaa, maaseudun sidosryhmiä sekä yrityksiä ja tuottajia mm. syystorilla.

AgroTech Nordic, logo

Tapahtumaa järjestämässä